Avdrag

Det av regeringen införda rotavdraget ger nya möjligheter till att renovera och bygga om både hus och lägenheter. Rabatten på arbetskostnaden är upp till 50.000 per person. Vilket är en kan ge en välbehövlig besparing i tider som dessa. Fler områden än vad man inbillar sig ingår i avdraget.
Om man exempelvis har problem med träd på tomten. Alltså träd som står fel eller håller på att ruttna så det finns risk att de ramlar ned går det beställa trädfällning och få in det under rotavdraget. Där utgör ju arbetskostnaden i princip 100% av den totala kostnaden.
Lite mindre arbete och mer materialkostnad är om man får för sig att byta ut hela sin badrumsinredning. Nu kan man förvisso alltid själv köpa in materialet på närmaste byggvaruhus och låta hantverkaren bara stå för själva arbetet.
Men det kanske kräver att man först pratar med honom så att rätt produkter köps in.

Comments are closed.

Staypressed theme by Themocracy